NEWS

15. 12. 2018Нова Коледна песен на Highlight Singing Studio

Здравейте приятели!
Украсихте ли вече коледните си елхи?

Замирисаха ли домовете ви на Коледа - на канела, топъл шоколад и джиджифил?
Заредихте ли се с коледно натроение? Ние от HighLight със сигурност вече с нетърпение очакваме светлите празници и искаме да ви дадем голяма доза от нашия коледен дух!

С най-голямо удоволствие ви представяме “Вълшебна Коледа” - новата авторска песен на Highlight Singing Studio по текст на Ваня Бояджиева и музика Ваня Бояджиева и Искра Милкова.
Прекрасния аранжимент и видеото към песента дължим на Боян Ангелов и Мария Димитрова.
Нека не забравяме и нашите пеещи коледни звезди - Владислава Попова, Жаклин Таракчи, Поля Иванова и Моника Шахин.
Надяваме се песента да внесе светлина и много коледно настроение в домовете ви. Не забравяйте да харесате видеото, както и да споделите това вълшебство и с вашите близки и приятели! Абонирайте се за канала на HighLight, ако искате още видеа от нас, а ние ви пожелаваме ВЪЛШЕБНА КОЛЕДА!

https://www.youtube.com/watch?v=7RD8xUgPLq8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3sZGx-VqpkZbcOvCTcRlQf_d15X7H8FpWsXYk7JCKeGNJgRH6mHCZ9lLA

19.07.2018Дария Дойчинова избрана за " Детска Мелодия на Годината"

Скъпи притятели,
Имаме още една чудесна новина.

В началото на месеца юли 2018 в гр. София се състоя прослушването за националния фестивал “Детска мелодия на годината”.
Неговата цел беше да се подберат деца за изпяването на 14 нови български детски песни. Прослушването протече в рамките на два месеца и се проведе в цели 12 областни града на България, а в него взеха участие стотици талантливи деца от цялата страна.
Горди сме да ви споделим, че едно от избраните деца е нашата талантлива Дария Дойчинова,която ще вземе участие в съвместния проект на композитора Чавдар Коцев и детския писател Атанас Душков.
Пожелайте успех на Дари, защото следващия месец за нея ще е много вълнуващ, зает със записването на песента и заснемането на клипа към нея.
Очаквайте още съвсем скоро!

19.03.2018"Успехи на конкурса Орфеева Дарба"

Скъпи приятели,
Този уикенд беше изключително вълнуващ за нас, тъй като се проведе ежегодният конкурс “Орфеева дарба”, в който част от талантите на HighLight Singing Studio взеха участие.
Всички те се представиха повече от прекрасно и ние сме горди и щастливи да споделим с вас постигнатите резултати.
Едни от най-мъничките звездички в нашето музикално семейство заблестяха така ярко, че нямаше как журито да не ги забележи. Поздравления за малките Деа Иванова, която има поощрителна награда и за Криси Костова, която пък грабна третото място.
Тази година най-многобройната възрастова група беше втора-75 участници, всеки с уникален глас и неповторим талант - истинска палитра от малки артисти. Въпреки голямата конкуренция обаче, именно в тази група имаме и най-много поводи за гордост. Гордеем се с Елиза Янковска, която спечели трето място, както и с Магдалена Данева, при която отиде сребърният медал! Поздравления и за прекрасните Йоана Лобошка и Дария Дойчинова, които получиха поощрителни награди за страхотното си представяне.
Поздравления и за Андреа Младенова, Йоанна Найденова и Владислава Попова, чието участие също беше страхотно!
За финал - удивителната Христина Йосифова, която след наистина забележително представяне, напълно заслужено грабна най-голямата награда на конкурса - ГРАНД ПРИ.
За втора поредна година представител на Highlight SInging Studio печели тази голяма награда:)
Както виждате, талантите на HighLight блестят по-ярко от всякога, яхнали са гребена на вълната и стремглаво вървят напред! Нека им пожелаем още много покорени сцени!

05.02.2018Highlight звездички пожънаха успехи на конкурс “Път към славата”

Здравейте скъпи приятели,
Екипът на HighLight Singing Studio има щастието да сподели с вас, че новият конкурсен сезон е открит и той започна подобаващо за нас и нашите таланти. През първия уикенд на февруари се проведе шестият национален конкурс “Път към славата”, в който се включиха повече от 1300 участници. Горди сме да ви съобщим, че въпреки огромния брой певци, взели участие в конкурса, нашите таланти бяха отличени със страхотни награди!
В тазгодишното издание на конкурса Highlight Singing Studio имаше представители във всяка една от възрастовите групи и всички те се представиха блестящо. В първа възрастова група Марина Благоева беше отличена с награда за златен дебют, а Кристиана Костова грабна второто място!
В следващата възрастова група, която беше и най-многобройна, нашите звездички също се справиха страхотно и резултатите го доказват. Гордеем се с Андреа Младенова, която взе наградата за златен дебют в тази възрастова категория, както и с прекрасната Йоанна Лобошка, която спечели покана за участие в голям певчески конкурс в Киев, Украйна! Огромни поздравления и за талантливата Магдалена Данева, която бе отличена с трето място, както и Елиза Янковска, която зае второ място. :)
Участие в конкурса тази година взеха и Владислава Попова, и Ева Бъчварова, които също направиха започнящо се представяне!
Специлани поздравления и за малката Дария Дойчинова, както и за Юлия Пьiлаева, за които това беше дебютно представяне на конкурсна сцвна. Пожелаваме на тях и всички останали още много музикални успехи и да продължават да правят смели стъпки по пътя към мечтите си!

23.10.2017ФУРОР: 12 награди на международния фестивал „Кръстопът на музите"

Нямаме думи да изразим гордостта и радостта си от поредния успех на нашите малки и големи звезди, на международния фестивал „Кръстопът на музите“.

Близо 400 участници, български и чужди, но това не попречи на нашите таланти да се справят зашеметяващо. Всички те бяха наградени!

Да започнем с най-малките ни представители:

Кристиана Костова, само на 5г. I възрастова група - спечели дипломант за отлично представяне. В същата възрастова група бяха наградени с бронзов медал Марина Благоева (7г.) и Андреа Добрева (8г.), за която това беше и дебютно представяне на конкурсна сцена.
Продължаваме с втора възрастова група, в която Ева Бъчварова (11г.) спечели дипломант от първа степен за прекрасното си представяне. Трета награда беше връчена на талантливата Йоана Лобошка (9г.) и на Елиза Янковска (9г.), за която това също беше дебютен конкурс. Сребърният медал отиде при прекрасната Магдалена Данева (9г.) – нашата малка „фатална жена“. А първото място беше връчено на огнената Дариа Пенева (10г.).
Скъпи приятели, това съвсем не е всичко. В следващата възрастова категория имаме не по-малко поводи за гордост- невероятните Христина Йосифова (12г.) и Владислава Попова (13г.), които грабнаха второто място, след като плениха с изпълненията си и журито, и публиката. Идва ред и на нашето златно момиче – Жаклин Таракчи (13г.), на която беше връчен златният медал, както и покана за участие на фестивал на изкуствата не къде да е, а в ХОЛИВУД.
Продължаваме и с четвърта възрастова група, в която нашият представител – шестнайсетгодишната и безкрайно талантлива Любомира Вушева - се представи наистина зашеметяващо и спечели второ място.
И ако си мислите, че сме приключили, грешите, защото имаме още една изненада. Невероятно щастливи сме да ви споделим, че освен всичките награди, изброени по-нагоре, имаме и още една, много специална. В тазгодишното издание на фестивала „Кръстопът на музите“ най-голямата награда ГРАН ПРИ бе връчена на прекрасната Жаклин Таракчи.
Ние от HighLight Singing Studio сме безкрайно горди с нашите таланти и техните постижения. Нека им пожелаем още много успешни изяви и покоряване на все по-големи сцени!

3.07.2017Нови УСПЕХИ

Наши таланти жънат успехи на различни конкурси из България. Само през последния месец децата завоюваха големи успехи и се радват на страхотни награди:)

Любомира Вушева се завърна от Международния Фестивал "Трикси" с ПЪРВА НАГРАДА!

Йордан Рангелов донесе ВТОРА НАГРАДА от конкурса "Песенна Палитра" в Карлово!

Христина Йосифова, грабна ВТОРА НАГРАДА на Международния конкурс "СЕЗОНИ" в Бургас .

На "Фестивал за детско и младежко медийно изкуство" във Варна Жаклин Таракчи взе ПЪРВА НАГРАДА.
Ева Пармакова - ТРЕТА НАГРАДА
Йордан Рангелов - ПЪРВА НАГРАДА!

На конкурса "Нека да е лято" в Павликени

Йордан Рангелов взе 2 - ра награда
Ева Пармакова - 3 - та награда
Любомира Вушева - Награда за най - добро изпълнение на българска песен

Жаклин Таракчи - поощрителна награда

На конкурсът в Петрич " Изгряват ЗВЕЗДИ"

Анжелина Денчева взе най - голямата награда ГРАН ПРИ
Андрея Евгениева - награда на ФОНДАЦИЯ " Изгряват звезди"
Магдалена Данева - награда на магазин "Мечо Пух"
Кристиана Костова - награда на ФОНДАЦИЯ " Изгряват звезди"
Марина Благоева - награда на ART CENTER" Надежда"
Йоанна Лобошка - награда на ФОНДАЦИЯ " Изгряват звезди"
Гордеем се с успеха на нашите възпитаници и им желаем още по - големи сцени и още по - успешни изяви:)

3.06.2017Наши таланти на ИТАЛИАНСКИЯ МУЗИКАЛЕН КОНКУРС "NEXT GENERATION''

Скъпи приятели,
За пореден път искаме да споделим радостта си от успехите на нашите талантливи певци.:)
Този януари, след като италианският продуцент Франческо Диволи откри Искра Милкова и талантите на HighLight Singing Studio, проведе кастинг за италиански конкурс „Next Generation”.
Франческо изпрати представител на журито, който пристигнa тук от Италия специално, за да направи прослушване на нашите изпълнители. Явиха се много таланти, и на предварителния избор бяха избрани страхотните Жаклин Таракчи, Валентина Кунчева, Анжи Денчева, Магдалена Данева, Дара Пенева, Ева Пармакова, Марта Цветкова, Кристъл Илчева, Далия Чорбаджийска.

В следващите три месеца Франческо Диволи и останалите продуценти на предаването посетиха десетки европейски държави и избраха участниците за щоуто. Въпреки че много от нашите певци направиха силно впечатление, накрая бяха избрани четирима.

Крайният избор на журито за това кой ще представя България в това издание на „Next Generation” се спря на страхотните Марта Цветкова, Валентина Кунчева, Ева Пармакова и Далия Чорбаджийска.
Състезанието ще се проведе през юни в красивия град Верона, където ще се изправят един срещу друг всички избрани изпълнители. Нека поздравим нашите момичета за това изключително голямо постижение и да им пожелаем успех! :)

18-19.03.2016Kонкурс "Орфеева дарба"

Щастливи сме да ви съобщим за поредното постижение на нашите прекрасни звездички.
Талантите от Highlight Singing Studio се върнаха от конкурса "Орфеева дарба" със страхотни награди. Макар и малки, те покориха поредната голяма сцена с глас, харизма и чар.
Нека поздравим прекрасните Валентина Кунчева и Владислава Попова, които спечелиха трето място в своята възрастова група след изключително завладяващите си представяния. Втора награда беше връчена на талантливата Дария Пенева, носеща в себе си страхотен хъс и енергия.
Не можем да не споделим и гордостта си от страхотната изява на нашите представители в категорията на най-малките изпълнители. Това са Марина Благоева и Криси Костова, които спечелиха втора награда. До тях застава и прекрасната Анжи Денчева, на която бе връчено първото място.
Поощрителни награди получиха Магдалена Данева и Андреа Евгениева, за която това беше дебют на конкурсна сцена. Да поздравим и Ева Бачварова, която направи още една голяма и смела стъпка напред и стремглаво върви нагоре към по-големи успехи.
Най-голямата награда на конкурса - GRAND PRI - заслужено бе връчена на Жаклин Таракчи след прекрасното ѝ и изключително емоционално представяне, което докосна сърцата на много от присъстващите в залата.
Браво на нашите прекрасни и талантливи момичета. Нека им пожелаем вдъхновение, още повече музика и много големи успехи като този.

3 - 5. 02. 2017Голям успех на конкурса "Път към Славата"

Скъпи приятели,
макар и с малко закъснение, не бихме пропуснали възможността да споделим с вас големия успех, който постигнаха нашите малки и големи звездички на националния конкурс "Път към славата".
Въпреки изключително разнообразната палитра от гласове, талантите от Highlight Singing Studio успяха да завладеят сцената и впечатлиха журито и публиката не само с глас, но и с енергия, хъс и завладяващо присъствие. Резултатът е налице.
В първа възрастова група Марина Благоева взе трета награда, а второто място бе отредено на Анжелина Денчева. Невероятно талантливите Магдалена Данева и Дария Пенева са на второ място в следващата възрастова категория. В трета група имаме честта четирима от наградените участници да са част от нашето голямо музикално семейство. Христина Йосифова, Валентина Кунчева и Владислава Попова бяха наградени с трето място, а Жаклин Таракчи грабна втората награда. Поздравления за нашите прекрасни малки момичета!
Не може да не споделим гордостта си обаче и от още една изключително талантлива госпожица, истински боец - Ева Пармакова - носител на втора награда в четвърта възрастова група.
И това не е всичко.
Бихме искали да поздравим и Ева Бачварова за смелостта и страхотното представяне на конкурса, както и мъничките Вилерже Ножарова и Криси Костова за дебюта им на конкурсна сцена!

14,15.10.2016"We create good with a song"

The team of Highlight is proud to share great news with you. Our talents took part in the national sisnging competition "We create good with a song" in Plovdiv and they perfomed brilliantly. Here's the results.
The little Magdalena Daneva and Hristina Yosifova took SPECIAL prizes. Ivet Bagerova touched the jury and the audience and won the prize for best performance of a Bulgarian song. And Jaklin Tarakchi grabbed the third prize in her age group. Let's also congratulate Marta Cvetkova for her debut on a contest stage.
Girls, we are proud of you!
Keep on "creating good" with your voices and great talents!

9.10.2016Jaklin Tarakchi-participant in Serbian TV format


The finalist of the reality show "Bulgaria got talent" - Jaklin Tarakchi - came back from the Veliko Tarnovo singing competition "Silver Yantra" not only with the big reward for the best complex performance in her age group. Jaklin got an invitation to take part in the Serbian TV show "Pink's Young Stars" - one of the most popular formats in the Balkans. The invitation was made by the producer of the reality, who was very impressed by Jaklin's performance during the competition.

17-18.09.2016 One more occasion for the Highlight Singing Studio team to be proud o

Jaklin Tarakchi and Hristina Yosifova - rewarded again

One more occasion for the Highlight Singing Studio team to be proud of. On 16th and 17th September the International festival for vocal art "Sofia Grand Prix" was held. Despite the great rivalry from the country and abroad our talents impressed the jury and became some of the winners of the competition. Hristina Yosifova took the audience reward with her emotional performance. And Jaklin Tarakchi, one of the finalists in the reality show "Bulgaria Got Talent", grabbed the first prize.
Hrisi, Jaki, we're proud of you! Keep on making people happy with the talent that you have!

05.06.2016Jaklin, The Golden girl of "Bulgaria's Got Talent" third at final

Dear friends,
Iskra Milkova and the team of Highlight Singing Studio are very happy to share wonderful news with you!
Part of you most probably know that several months ago 12-year-old Jaklin Tarakci took part in the auditions for one of the most popular TV formats - "Bulgaria's Got Talent".
The little singer faced great rivalry from all around the country. Despite this, not only did she touch people with the extremely strong and emotional performance of the French song "Malade", but she also became one of the four talents who got the "golden button" by the jury.
Jaklin proved to whole Bulgaria that she is a real warrior. Her talent took her to the final of the show which took place and was broadcasted on 5th June 2016.
After working really hard, and thanks to your support, the venerable third place in the show was given to Jaklin.
Congatulations, Jaklin. We wish you good luck and many dreams come true!
WE ARE PROUD OF YOU!

21.06.2016Отново с награди от XVI фестивал "Изгряват звезди'' гр. Петрич

Искаме да споделим с вас поредния успех на малките големи таланти от класовете на Искра Милкова и Йоанна Ставрева, които се явиха на XVI фестивал на детско-юношеската забавна песен "Изгряват звезди" в гр. Петрич.
Лошото време съвсем не попречи на нашите звезди да заблестят и тяхната светлина и талант не останаха незабелязани.
Жаклин Таракчи се върна с ПЪРВА НАГРАДА във II - ра възрастова група.
Малката Анжи, от класа на Йоанна Ставрева, застана на ТРЕТО МЯСТО в I - ва възрастова група.
Прекрасните Маги Данева и Христина Йосифова взеха СПЕЦИАЛНИ награди, а Валентина Кунчева грабна ГРАНД ПРИ.
Нека поздравим талантливите певици и да им пожелаем успех на следващата изява, която ще е съвсем скоро.

17-18.10.2015in the national singing contest "Constellation" 2015

One more achievement of the talents of Highlight Singing Studio.
Valentina Kuncheva, Jaklin Tarakci and Dalia Tchorbadjiyska took part in the national singing contest "Constellation" 2015 in the town of Shumen/Bulgaria.
The three girls impressed the jury and the audience with their voices and Jaklin and Dalia came back with first prizes, while Valya won the Special Prize of Vocal Studio "Become A Star".
Let's wish the three singers and the other talents of Highlight Singing Studio more achievements on the stage of music!

27.09.2015Dalia and Jaklin with great success in the international contests.

A month month ago Jaklin Tarakci (11) and Dalia Tchorbadjiyska (19) from HighLight Singing Studio, which has recently gained popularity, got a special invitation for participation in one of the most prestigious international contests in Bulgaria- "Silver Yantra" in Veliko Tarnovo.
After hard work with Iskra Milkova, the two girls managed to prepare for the contest, where they both faced indisputable rivalry.
In the thirteenth edition of the contest Bulgarian performers took part, so did people from many other countries like Serbia, Romania, Italy, Moldova, Malta, Russia, Hungury, Bossnia and Herzegovina and Slovenia.
Despite the great diversity of voices, Jaklin and Dalia impressed not only the audience, but also the jury, and they were rewarded. The little Jaklin got the prize for best performance of a foreign song and she got five invitations for international contests abroad, and Dalia took the prize for the best complex performance.
Let's congratulate the two young singers for their success and wish them luck in the future!

13.10.2014Професия „X Factor педагог”: Искра Милкова

Новини
Професия „X Factor педагог”: Искра Милкова


Добавено на: 12 Октомври 2014
Какво е Star quality, кое е най-голямото предизвикателство пред музикалния педагог и защо момичетата трябва да са смели – отговаря Искра Милкова

Професия „X Factor педагог”: Искра Милкова
Тя е най-чаровното доказателство, че талантът и харизмата намират поле за изява не само под светлините на прожекторите, но и извън тях. Представяме ви Искра Милкова – вокалният педагог в екипа на X Factor и нежният фактор в групата на момичетата. „Търсете персоналността! Когато дойдете на сцената на X Factor, трябва вече да сте намерили себе си!“, с тези думи тя се обръща към младите таланти. А самата Искра е категоричният пример за вече осъзната и изявена индивидуалност. След като завършва Музикалната академия, става солист на група The Dreams. Именно като част от нея, в продължение на години обикаля цяла Европа – пътува в Германия, Финландия, Естония, Швеция, Норвегия, Латвия и Дания. Настъпва обаче моментът, в който да се прибере у дома… и да поеме към следващото предизвикателство – открива свое вокално студио. „На около 2 месеца правим концерт, като събраната сума от билети отива винаги за благотворителност. Така ще е и занапред! Човек не трябва да чака да забогатее, за да започне да помага!“, категорична е неуморната дама. Кое е най-важното в професията на музикалния педагог и каква е разликата между световната сцена и тази на X Factor? Отговаря самата Искра.

Каква е разликата между сцената на X FACTOR и другите сцени, на които се изявяваш?
Разликата е, че сцената на X Factor крие огромната възможност за всеки, стъпил на нея, да се превърне в звезда. За целта обаче от изпълнителите се изисква да притежават много повече качества и умения в сравнение с изискванията на други сцени. Необходимо е онова, което по света е известно като Star quality – комплекс от качества, умения, силна персоналност и харизма, които да го отличават от всички останали и да привличат като магнит.

Позволяваш ли си да имаш любимци сред талантите, на които преподаваш?
Не бих могла! Щастлива съм да съм вокален педагог на най-готините момичета. И четирите са уникално талантливи, очарователни, нахъсани и всяка има огромен потенциал, който тепърва ще разгърне пред зрителите.

Кое е най-голямото предизвикателство в професията на музикалния педагог?
Най-голямото предизвикателство за един вокален педагог е да открие силните страни на изпълнителя, с когото работи. Да извлече най-доброто, на което той е способен, да му вдъхне увереност и да му помогне да прояви своята персоналност и емоционалност във всяка една песен, всяка дума и всяка нота. Всичко това трябва да се случи за възможно най-краткото време.

Кое е най-важното, на което искаш да ги научиш?
Най-важното, на което бих искала да науча момичетата, е да са смели, да следват уверено мечтите си, да са готови да рискуват и да правят всичко, с което се захванат, с много отдаденост, хъс, любов и доброта.

28. 06. 2014 Далия грабна първата награда на конкурс-а Нека да е лято 2014

Ето че не мина много време и HighLight Singing Studio се появи в Павликени на международния конкурс "Нека да е лято" за втора година.
Първоначално четирима от голямото семейство на студиото трябваше да участват, но кой го няма, кой се разболял...в крайна сметка отиде само нашата Далия.
С песента Listen на Beyonce младата певица спечели първа награда след като смая и журито, и публиката, и гостите от Румъния. Съвсем скоро, когато качим видео, сами ще се убедите в това! :)

03 - 09.07. 2014 “Moving Forward 2014” Summer Arts Academy

Iskra Milkova has been invited to be among the instructors at this year’s “Moving Forward 2014” Summer Arts Academy. The Academy is organized annually by the Euro Talent Stage Arts School. It lets you have fun while expanding your knowledge of performance arts. Participants will receive 6 days’ accommodation in a hotel in the Uzana area (Gabrovo region), where they will have daily singing and acting rehearsals. The end of the training will be marked by a final concert, in which the participants will be able to demonstrate the skills they have acquired over the week. For more information:....

2, 3 и 4 май 2014Eighth Annual international contest Rising stars - Petrich

What's new? After the long time during which May behaved like March, the Sun has risen again... however, the heavy rains were't heavy enough at all to stop Highlight Singing Studio's serial manifestation.
On 2, 3 and 4 May 2014 the international competition "Izgriavat Zvezdi" was held in Petrich/Bulgaria. Despite the great rivalry of 70 competitors, Dalia Tchorbadjiyska, Stefi Jordanova and Diana Lazarova managed to conquer the stage and won over the audience and the jury with their incredible and extremely emotional performances. The bad weather and the rain that was pouring over the stage almost during the whole time didn't bother them, and the three talanted girls were back with prizes.

The Gala Concert took place on 4 May and what came as a surprise to everyone was its live broadcasting on Rodina Television. We'll be following the dates of the second broadcast for those of you who have missed the opportunity to watch the concert and very soon we are going to upload videos in the video gallery of the site

11.17.2013International contest Ikonomov - Ruse

Dalia Tchorbadjiyska presented HighLight Singing Studio of international contest Ikonomov in Rousse, which took place at 11.17.2013.

For her beautiful performance of the songs Sam - Lili Ivanova and The voice within originally by Christina Aguilera, the jury awarding her with Special Prize of Ikonomov - for overall performance.

28.10.2013♪ Competition "Syzvezdie" 2013 ♪


♬ Dalia Tchorbadzhiyska won second place in the competition Suzvezdie - Shumen.♬ :)

14.07.2013♪ Krasimira Atanasova ♪

♬ Krasimira Atanasova, representative of the HighLight Singing Studio - Shumen with vocal coach Mariana Stavreva, performed brilliantly of the international competition Slavyanskii Bazaar and took fifth place. ♬

06. 2013 III prize at the International Festival of Young Performers Trixie

The talented Dalia Tchorbadzhiyska won III prize at the International Festival of Young Performers Trixie - city Albena - 2013

05. 2013 Martina Karakoleva

- The Little Martina Karakoleva won an encourages prize of the contest "Rising Stars" in Petrich.:)

05.2013 competition - "Rising Stars" - Petrich

- Dalia Chorbadzhiyska won Second prize of the competition - "Rising Stars"-Petrich - 2013