Дая Стилиянова Василева е родена на 15 декември 2008 година в София.

Четиригодишна е, когато започва да се занимава с музика – учи пиано и поппеене в Музикална формация „Точно време“ с ръководител Женя Лалчева в Бургас. На четири годинки започват сценичните изяви и участие в конкурси за изпълнение на детски песни.

Международен фестивал „ Ti AMO“ – Онещи , Румъния – 2014 г. е първата международна изява на петгодишната Дая. Журито оценява таланта на най-малката участничка – ІІІ място и специален приз за най-малък участник.

Следват изяви на музикални конкурси и фестивали в страна и чужбина. Най-скъпи са наградите от Италия, Швейцария, Словения, Турция.

От 2019 година Дая е част от Музикална академия „Хайлайт“ с ръководител Искра Милкова. Богат на интересни занимания и изяви е животът в Хайлайт сингинг Академи. С нетърпение очаква заниманията по пеене с нейния музикален ръководител Краси Атанасова

Освен с музика, Дая спортува активно художествена гимнастика, класически балет, модерни танци и участва в театралната школа на Димитър Еленов „Дефисто“.

Спортните отличия не отстъпват на музикалните медали и награди.

Уроците по пиано осмислят свободното й време и допълват колекцията от ценни отличия. Дая е ученичка в седми клас в 119 СОУ „Михаил Арнаудов“ – София Ангажиментите в училище и извънучилищните занимания се увеличават, но когато животът е музика, всичко се подрежда по ноти и за всичко има време.

ИЗПЪЛНЕНИЯ: