Алекс Ван Лазаров е роден на 26.12.1989г. в гр. София. Израства в музикално семейство – баща му Иван Лазаров е барабанист в ранният състав на група Б.Т.Р., а след това създава свой собствен проект БГ РОК. В семейството му има ощенародна певица, тромпетист и китаристи.

От ранна детска възраст е въвлечен и запален по сцената и ударните инструменти, покрай татко си. На 6 годишна възраст е записан в детската музикална школа към НМУ „Любомир Пипков“, където по-късно учи ударни инструменти, задължително пиано и оркестрови и камерни занимания. Има участия на редица конкурси по ударни инструменти, както и няколко награди към тях. През 2003 завършва на второ място в конкурса по ударни инструменти „PENDIM“, гр. Пловдив. 2006 година, заедно с колеги от ансамбъл „Палисандър“ се класират на 3-то място на конкурса „Млади Виртуози“. През 2007-ма година участва в първата си група „KEEP THE FAITH“, с която печели първа награда на конкурса на D2 „Голямото Междучасие 1″.

На по-късен етап се присъединява към групите ТОРНАДО, FAT BERTHA, а през 2014г. става барабанист на ДИЧО. Част е и от групата на ТЕДИ КАЦАРОВА, а по-късно и СИЛВИЯ КАЦАРОВА. През 2016 се присъединява към обновеният състав на група СЛЕНГ, а през 2017 става член на новият състав на група АХАТ. С последните печели награда за цялостен принос към музката на Ана-Мария Тонкова, на наградите на БГ РАДИО (2018 г.). През 2017 участва в турнето на АХАТ заедно с бившият вокалист на RAINBOW и DEEP PURPLE – JOE LYNN TURNER.

От 2019 основава собствен проект с полуфиналиста в “ Гласът на България 2021″ – Джейми Рашед. Проектът се нарича CALIBERTY, а тази година излиза и дебютният им албум.

Алекс има издадени 3 албума на българският пазар :
2016 – група АНАЛГИН
2017 – СЛЕНГ “ БЕЛИ ПЕТНА“
2021 – FAT BERTHA “ BRAIN GAMES“

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

FACEBOOK

ИЗПЪЛНЕНИЯ: