Боряна Йорданова се занимава с музика от дете – от 3-годишна възраст започва да пее в различни детски фестивали, записва детски песни за БНР, а на 5 е избрана да участва в международния фестивал на детския хор Антониано – Zecchino d’Oro, Болония.

В тийнейджърските си години Боряна се запалва по театъра и посещава детската театрална студия на Венцислав Кисьов към театър „Сълза и Смях”. През 2007г. завършва „Поп пеене” в класа на Алис Боварян в НБУ. От 2009г., след едногодишна стажантска програма, Боряна започва да играе в различни концерти и мюзикълни представления на Музикалния театър.

През 2012г. е приета в Магистърска програма „Актьорско майсторство за театър и кино” в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”. Между 2015г. и 2019г. е част от състава на Театрално – музикален център Разград (ДТ Антон Страшимиров) и играе в различни драматични, и комедийни заглавия, и музикално – танцови спектакли. През 2016 става лауреат в Пети национален конкурс за млади артисти за оперета и мюзикъл „Мими Балканска” в категорияМюзикъл”.

От 2012г., Боряна е част от акапелна група Spectrum Vocal Band, с която имат редица участия в концерти и джаз фестивали, работят по съвместни проекти с Орлин Павлов, Биг Бенда на БНР, Симфоничния оркестър на БНР, Теодосий Спасов, Васил Петров и др.

През 2018г. подгряват легендарните The Manhattan Transfer, a през 2019г. са полуфиналисти в „България търси талант”. Боряна е част и от суинг квартетът Ginger Groove, с който имат клубни участия в цялата страна.

Занимава се и с озвучаване на различни тв сериали, и филми за голям екран на Disney, Cartoon Network, Nickelodeon, детски приказки, мюзикъли и драматизации.