Илия Лазаров е възпитаник на НМУ „Любомир Пипков“.

От 4 годишна възраст започва да ходи на уроци по пиано. От малък проявява интерес към композирането, а с течение на годините открива, че му върви в моментната композиция-импровизация. Завършва средно образование в музикалното училище със специалност класическо пиано. продължава в Нов български университет специализирайки тон режисура и джаз пиано при Ангел Заберски.

Свири в най-различни групи, като основава някои от тях. Варира в стилове като рок, блус, джаз, поп и др. През 2016 участва на джаз фестивал в Ниш, Сърбия, заедно със състава си “UPDATE”. Участва на коледния концерт на ПББ (Подуене блус бенд) заедно с Васко Кръпката като през лятото на 2017 година отива на рок фестивал заедно с тях и свири като пианист на бенда. През 2019 свири на няколко събития, на които работи с екипа на Dir.bg.

През есента на 2020 г. печели първа награда на джаз конкурс, който се провежда на арт фестивалът на Боровец и става лауреат изсвирвайки своя джаз композиция. Освен това работи по проекти, партнирайки си с европейски университети като Баварския онлайн университет и „VHB” като се занимава със звукообработка и пише “background“ музика за учебни клипове. По настоящем се занимава с композиране, писане на аранжименти, джаз импровизация и педагогика.

В Highlight Singing Academy преподава и на начинаещи и на по-напреднали, като се занимава с ученици, с интерес към класическата музика, но и с ученици интересуващи се от поп, джаз, акомпаниране на пеене и пр. Преподава знания по пиано, солфеж и музикална теория.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ

YOUTUBE

ИЗПЪЛНЕНИЯ