Йоанна Ставрева е родена на 23.01.1991 г. в град Шумен. Тя е възпитаник на школата за млади таланти „Стани звезда“ гр. Шумен с вокален педагог Марияна Ставрева. През годините взима участие в множество национални и международни конкурси и фестивали, представя България на международния музикален фестивал в Румъния през 2008 г. и в Москва през 2009 г.

В продължение на 10 години, освен като солов изпълнител, Йоанна е част и от квартет „Прима Виста”. Имат реализирани записи и концерти с Биг-бенда на Българско Национално Радио, през 2009г. излиза дебютната им авторска песен „Колко пъти насън“ по музика на Валентин Пензов и година по- късно записват и втората си авторска песен, специално написана за тях от Пепи Писарски и продуцирана от БНР, с която се явяват на селекция за избор на българска песен за „Евровизия“ по БНТ.

През 2010 г. Йоанна е приета в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ гр. София със специалност поп и джаз пеене в класа на доц. Стефка Оникян. През 2011 г. играе главната роля на Дороти от мюзикъла „Магьосникът от Оз“ представен в Младежки театър гр. София. През 2012 г.

По време на обучението си тя работи като професионална певица. През 2014 година става солист на група „Next step band“, с която пътува в Италия, Франция, Испания, Палма де Майорка, Малта и др.

Завършва магистратура със специалност музикална педагогика към Софийски университет и става част от екипа на Highlight Singing Academy.