Красимира Петрова е родена през 1992 г. в гр.Шумен. На 9г. възраст започва да пее в студио “Стани звезда” с вокален педагог Марияна Ставрева.

Завършва средното си образование в училище по изкуствата със специалност пиано. През 2011 г. е приета в Национална Музикална Академия “Проф. Панчо Владигеров” гр.София, със специалност поп и джаз пеене в класа на доц.Алис Боварян.

Освен индивидуални участия в концерти,конкурси и фестивали в България и чужбина, през 2005г. Красимира става част от най-популярната група в своя роден град-”Прима Виста”.

Участват в няколко концерта с Биг-бенда на Българското Национално Радио, а през 2009г. излиза и тяхната първа авторска песен “Колко пъти насън” по музика и текст на Валентин Пензов и Пепи Писарски. Песента им е продуцирана от БНР и с нея се явяват на селекция за избор на българска песен за “Евровизия” по БНТ, където стигат до полуфинал.

През 2013г. Красимира играе в мюзикъла “Footloose”, който е представен в “Младежки театър” гр.София.

По време на своето обучение и след това, Красимира работи като професионална певица с няколко групи в чужбина. Но през 2019г. тя спира да пътува и се връща в България, защото иска да направи следващата крачка по пътя на музиката и така тя става част от екипа на Highlight Singing Academy.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM