Миряна Милчева Райкова е родена на 04.07.1981г. в град Велико Търново.

Започва да ходи на уроци по пиано и солфеж на 5 годишна възраст. Завършва средното си образование в училище с музикална паралелка, специалност пиано. Паралелно с това е изпълнител в хор” Кантилена “ гр. В.Търново, с който участва в множество фестивали и конкурси у нас и в чужбина.

През 2000 година продължава висшето си образование в СУ” Св.Климент Охридски “ със специалност музикална педагогика – с пиано, в класа на доц. Ганка Неделчева. През този период е и концертмайстор и солист на множество концерти у нас. Паралелно с това продължава да пее в хор към Софийски Университет с диригент Венеция Караманова, с който имат множество успехи и участия в чужбина.

През 2005 година завършва висшето си образование и започва да работи като преподавател по пиано и музика в детски център “ Sweet Sweet Home” гр. София. От 2006г. до 2011г. е преподавател по музика и пиано в детски център “ Wonder World “ и училище “ St.George International School &Preschool “ гр.София. През 2006г. , след конкурс, е избрана да бъде клавирист в първата по рода си женска поп рок банда Audiovision. В годините групата има участия във фестивали, конкурси, гостува на различни телевизионни програми и има множество клубни изяви в цялата страна.

В началото на 2012г. заминава за ОАЕ с групата си, с която свирят в различни клубове в Дубай и Абу Даби до 2018г. От 2018г. до 2020 година преподава пиано и е музикант на свободна практика в Дубай. Има множество участия с музиканти от цял свят.

През 2021 година се завръща в България, изпълнена с прекрасни емоции, готова да предаде любовта към музиката и опита си натрупан през годините.