Наталия Тенева от 3 годишна възраст посещава уроци по класически балет и джаз балет.  На 6 годишна възраст започва да посещава и уроци по пиано и солфеж към музикалната  школа в Търговище.

Завършва средното си образование в  училище по изкуствата  „Св. Климент Охридски”, гр. Добрич със специалност „поп пеене”. Продължава висшето си образование в НМА „Проф. Панчо Владигеров”, специалност поп и джаз пеене – степен „магистър“.

Пише собствена музика oт 12 годишна – две пиеси за пиано и една за флейта и пиано, както и над 30 песни, по текстове на Лиляна Стефанова, Дамян Дамянов, Наташа Ангелова.

Лауреат на много национални и международни конкурси в страната и в чужбина, както за изпълнители така и за авторска музика.

През 2005 г. Наталия е избрана сред над 3000 кандидата за участие в първото музикално риалити в България – „Стар Академи” по НОВА ТВ и става част от 14-те певци в  шоуто. Подписва договор с продуцента  Денис Ризов и става част от артистите на „Хърбър Айлънд Рекърд” и „София Мюзик Ентърпрайсис”.

2011 г. Наталия е единствената избрана да представя България на международния фестивал „Юнивърсонг” в Тенерифе . Печели награда „ПРИЗНАТ АРТИСТ“.

Близо 5 години е част от преподавателския екип и част от управителния съвет на Арт Център „Стринджендо”, както и част от организационния екип на международния фестивал „Трикси”.

Имала е честта да работи с едни от най-големите имена на българската поп и рок музика – Силвия Кацарова, Лили Иванова, Графа, Мария Илиева, Васил Петров, Сигнал, Иван Лечев, Любо Киров и др.

От 2016 г. е част от екипа на Highlight Singing Academy и сертифицира MVT – Modern Vocal Technique.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

FACEBOOK

ИЗПЪЛНЕНИЯ: