Веселина Николова, с артистичното име Лина Никол, израства в семейство на двама музиканти – майка певица и баща китарист.

Заедно с родителите си пътува доста често и живее в Норвегия, където за първи път проявява артистичните си заложби на сцена.  

Тя започва да взима уроци по пиано едва на 4 годишна възраст и свири класическо пиано 7 години. От малка взима участия в много концерти, фестивали и конкурси. Печелила е както национални, така и международни награди по пиано, композиране и пеене, включително първа награда в 46-тото издание за авторска музика „Златна пролет“ на Българското национални радио

Лина има активна изпълнителска дейност и участва в редица проекти с едни от най-добрите музиканти на българската сцена. Композира и представя авторска музика в стиловете РнБ/Соул/Поп

Един от емблематичните моменти в кариерата й е издаването на дуетна песен с известния американски соул/джаз изпълнител Frank McComb„All I Need“. Песента е селектирана от BBC Radio за ротация и става част от редица международни компилации и класации. 

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

FACEBOOK

YOUTUBE

ИЗПЪЛНЕНИЯ: