Ние, в HighLight Singing Academy, силно препоръчваме всеки певец да умее да познава езика на музиката и да свири на музикален инструмент. Ето защо, освен индивидуално обучение по пеене и солфеж, можете да изберете и програма по китара и пиано, комбинирани с обучение по солфеж.

Обучение по пеене

Сертифицираните ни педагози работят по програмите SLS (Speech Level of Singing), IVA (Institute for Vocal Advancement) и МVТ (Modern Vocal Technique), благодарение на което овладяването на гласа и използването му до неговия пълен капацитет, става бързо и с лекота.

В часовете по пеене ще развиете гласа си във всеки един аспект – звукоизвличане, тон, издръжливост, динамика, диапазон, гъвкавост и цялостно вокално майсторство. Ще го използвате динамично във всички стилове, без никакви щети и умора. Също така, ще усвоите изкуството на дишането, динамика, интерпретация, импровизация, стилови похвати, артикулация, сценично представяне и микрофонна техника.

Екипът на академията ще ви помогне да развиете своята креативност, да разширите музикалните си хоризонти и да експериментирате в нови музикални стилове.

Обучение по народно пеене

Във фолклорния ни отдел учениците ще се докоснат до неповторимата красота на българските народни песни и традиции.
Ще развият вокално – постановъчните умения, включващи певческо дишане, постановка на тялото, звукоизвличане, атака на звука, дикция и артикулация.
Ще работят върху художественото изработване на песните и подготовка за сценична и концертна дейност.

Обучение по солфеж

Всеки изпълнител, желаещ да се занимава професионално с музика, трябва да владее езика ѝ – солфеж. В часовете по солфеж, ще развиете прецизен слух, чувство за ритъм, динамика, хармония и музикална памет. Тези познания не само ще подобрят значително прецизността на пеенето, но ще отворят нови хоризонти в интерпретацията и импровизацията в изпълнението ви.

Обучение по китара и солфеж

В часовете по китара и солфеж ще развивате успоредно основи и техника на свирене, ритъм, умение да импровизирате, да си акомпанирате и да изучавате всеки жанр от поп, рок, блус, джаз до класика.

Обучение по пиано и солфеж

В часовете по пиано и солфеж ще научите основните аспекти за свирене, което включва, техника на пръстите и ръцете, правилна стойка на тялото, позиция за свирене, ще развиете нотна грамотност, чувство за ритъм, динамика и най-вече добър слух. Според личните си интереси ще изучават класически пиеси и съвременни, жанрови поп-рок пиеси.

Обучение по барабани

Барабаните са инструмента с който можеш да откриеш нови хоризонти в писането на песни, или аранжирането на дадена творба, поради разнообразният избор от звуци и видове. Обучаващите се в нашата програма ще могат да подсилят концентрацията си, изострят координацията и засилят бързите си реакции, както и да се усъвършенстват в развитието си, като музиканти, спрямо други музикални инструменти – пеене, пиано, китара и др.

Искате ли да се обучавате по индивидуална програма при нас?
Свържете се с нас за подробна информация!

Пишете ни сега или се обадете на телефон +359 896 268 122