Предистория и представяне

Основателят

Аз съм Искра Милкова – основател на HighLight Singing Academy. Родена съм и съм израснала в Шумен, където майка ми Марияна Ставрева ръководеше собствено музикално студио – „Стани звезда”. Там, за първи път, под напътствията на мама и редом с останалите ѝ ученици, получих първите си професионални знания и умения и се влюбих в пеенето.

Учих в Национална музикална академия в гр. София, в специалност „Поп и джаз пеене”, а след още няколко години завърших Institute for Vocal Advancement (IVA) в САЩ и Modern Vocal Technique (MVT), и станах сертифициран преподавател по техните съвременни методики.

Така имах щастието да се гмурна от различни страни в пеенето, в сценичното поведение, в начините на преподаване – класически и съвременни, индивидуални и групови, но стъпила стабилна върху основите, поставени от моята майка.

Като естествено продължение в своя музикален път бях поканена за вокален педагог в четири сезона на музикалното риалити „Х фактор България“.

Академията

HighLight Singing Academy е моят личен проект, моят начин да предам всичко научено през годините на младите певци и певици.

Чрез него мога да реализирам своето най-съкровено желание – да предам всичко научено на младите певци и певици у нас. Желание да им вдъхвам кураж, увереност и да им давам криле. Да им помагам да се развиват и да успяват да се реализират в България. Да ги уча да се стремят да са добри хора, да се опитват да си поставят високи цели, да ги постигат, да правят музика и да творят.

Да ги уча на съвременни, световно признати вокални техники и модерни похвати, за да владеят гласовете си, да показват пълния си потенциал и да извличат най-доброто от артистичния си талант. Да бъдат истински звезди – и зад микрофона, и на сцената.

Разбира се, не правя това сама. Заедно с мен са 10 музикални педагози, които са не само перфектни професионалисти, влюбени в работата си, а и сърдечни, талантливи личности. Ние всички смятаме себе си за едно голямо семейство, в което с охота приемаме и нашите ученици от всички възрасти.

Нашата мисия

  • да откриваме целия потенциал на певеца и да го развиваме до пълния му капацитет, във всички аспекти, които са необходими на един завършен изпълнител
  • да създаваме творческа и емоционална среда, в която младите певци спокойно да се развиват, както вокално и музикално, така и като качествени хора
  • да вдъхновяваме младите таланти да творят, да търсят своя творчески път, да експериментират, да импровизират и смело да мечтаят и да постигат целите си
  • да насърчаваме добрия вкус към музиката и да създаваме мрежа от млади музиканти, които да си помагат в музикалното развитие и творческия път

Методи на обучение

В методите на обучение на HighLight Singing Academy влиза най-доброто от различни школи и съвременни, световно признати методики.

От една страна, основателят на академията, Искра Милкова и нейната сестра Йоанна Ставрева стъпват върху обучението и структурата, усвоено от майка им – Марияна Ставрева, която преподава вече в гр. София редом с тях. От друга, получават образование и в Национална музикална академия в гр. София. Искра завършва Institute for Vocal Advancement (IVA) в САЩ и Modern Vocal Technique (MVT), с което обогатяват наученото с нови идеи, ново отношение и познания за съвременния шоу бизнес.

Певците се обучават да пеят по свободен, лек и естествен начин, изравнено, от най-ниския до най-високия тон на диапазона си, без прекъсвания, във всички динамики, с тонална яснота и гъвкавост. Развиват контрола на дишането, издръжливостта, резонанса, вокалната мощ и вокалното качество във всички музикални стилове, без умора на гласа.

Преподавателите не спират да търсят и изучават новостите, защото вярват, че това е единственият начин да са полезни на своите ученици.

За Академията

HighLight Singing Academy e професионалнa, частнa академия, специализирана в обучаването и изграждането на професионални артисти в певческото изкуство, във всички съвременни стилове. Академията е единствена по рода си в България, със сертифицирани вокални педагози от Institute for Vocal Advancement (IVA) и Modern Vocal Technique (MVT).

След толкова години работа, школата не спира да жъне успехи. Това се дължи на оригиналната методика, която обединява класическия фундамент, съвременните надграждания и личния опит на преподавателите, натрупан, както от грешки, така и от много постижения. Измежду клиентите на Академията са някои от най-известните имена в музикалната индустрия.

Но това не е всичко. Екипът на Академията вярва, че най-важни са любовта към музиката и едни към други, семейният уют и приятелската подкрепа. И точно в такава атмосфера работи всеки един преподавател и ученик в HighLight Singing Academy. Академията е място, което не само учи на нови умения, но създава приятелства и преживявания за цял живот.

Защото изкуството е преди всичко емоция, нали?

Екип

HighLight Singing Academy има силен екип от професионалисти, ангажирани, мотивирани и влюбени в това, което правят. Изпълнени с енергия и ентусиазъм, те творят заедно с младите певци и музиканти, обучават ги на вокално-музикалното майсторство, възпитават ги на любов към качествената музика, естетиката и вниманието към детайла. Откриват потенциала на младите изпълнители, помагат им да постигнат най-добрите резултати и ги подкрепят в техния собствен музикален път. Личният опит на активни професионални музиканти и певци, достигнали финалните етапи в различни телевизионни формати, нашите педагози помагат на младите таланти. И ненаситни към нови знания и умения, неспирно се информират и обучават в последните новости в сферата на вокалното майсторство и музиката.

Запознайте се с тях!