Връзката на Далия Чорбаджийска с HighLight Singing Academy започва  още от самото създаването на академията.  Тя е една от първите артисти и ученици на Искра Милкова в Highlight Singing Academy. Далия трупа знания, множество престижни награди от национални и международни певчески конкурси и опит, който днес щедро споделя със своите ученици. През 2015 г. Искра я кани за неин педагог асистент. Година по-късно, Далия е засвидетелствала доверие и става част от педагозите на Академията със свой клас от таланти.

Има няколко телевизионни изяви, сред които италианският телевизионен конкурс “Next Generation” и неотдавна излъченото шоу в национален ефир “Пееш или лъжеш”.

От 2016 г. до днес, всяко лято Далия взима участие в Европейски вокален лагер в Полша, където има възможността да се среща и работи с едни от най-известните и добри вокални педагози в света.

Посещава и  “World’s Voice Teachers Expo” – международна конференция за вокални преподаватели, която обединява най-ефективните и съвременни вокални техники. Там тя има честта да работи с Грег Енрикес – един от най-успешните вокални педагози в Лас Вегас.

В началото на 2019 г. става един от 10-те сертифицирани преподаватели на Испанския институт за преподаване и развитие на артисти “Modern Vocal Training”, който работи в партньорство с Искра Милкова и Highlight Singing Academy.

През последните две години Далия е част и от преподавателския екип на вокалния летен лагер на Highlight Academy, където води уъркшопове на тема “Емоция в музиката” и “Музикална интуиция и интерпретация”.

Понастоящем завършва музикалното си образование в Национална музикална академия “Проф. Панчо Владигеров” със специалност “Поп и джаз пеене”.

В края на 2020г. Далия издаде първата си авторска песен – „Коледа“.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

ИЗПЪЛНЕНИЯ: