Мартин Костадинов е роден на 22.04.1986 г. в град Варна. Професионално започва да се развива като певец, когато е на 7 години и става част от „Хор на варненските момчета и младежи”.

През ученическите си години е част от музикално студио, а като тийнейджър става част и от първата театрална трупа на варненския актьор Валентин Митев, с която поставят пиеси из репертоарите на А.П. Чехов, С. Бекет и Стивън Кинг.

През 2005 година е приет НМА “Панчо Владигеров”, специалност поп и джаз пеене. През 2006 г. печели 1-ва награда за поп и рок изпълнител на фестивала „Златен Паун”-гр. Варна, като председател на журито е Лили Иванова, поканен e за гост в благотворителния фестивал на Влаимир Спиваков в гр. Москва. Като студент изиграва главните мъжки роли в мюзикъли като “Chicago”, “Dreamgirls”, “Hair”, “Mamma Mia”, “Moulin Rouge”. Записва като дубльор в музикалното оформление на анимациите „101 далматинци”, „Аладин”, „Скуби ду”, „Кунг Фу пилета” и др. към Александра Аудио.

През 2010 годинa печели наградата на продуцентското жури – ротация на два сингъла в 400 световни радиостанции на международния фестивал „Песни на моретата” в Севастопол, Украйна. Същата година получава и 1-ва награда за чуждестранни изпълнители на фестивала „Еврофест” в Скопие, Македония.

Най-големият успех до този момент за Мартин идва през 2011 година, когато очарова журито в първия сезон на X Factor Bulgaria и заедно с още 3 талантливи момчета продуцентите създават бой бандата Voice of Boys!Издават 3 самостоятелни сингъла – „Само твоите сълзи”, „Давай”, „Тази нощ” и „Сега или Никога” в дует с Поли Генова.

През 2015 година Мартин решава да се завърне и към другата си артистична страст, а именно актьорското майсторство, завършвайки вторият по рода си курс „Актьорско майсторство за кино с Михаил Билалов”. Същата година е част и от трите интензивни курса, организирани от Nu Boyana Studios и AMAW (най-успешното студио в последните няколко години в LA и Лондон).

През 2016 отново е част от мюзикъла „Мулен Руж” като с превъплащава в ролята на главния герой Крисчън.

От няколко години активно се занимава и с преподавателска дейност като вокален педагог и е част от семейството на Highlight Singing Аcademy.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

FACEBOOK

ИЗПЪЛНЕНИЯ: