Ясен Зердев е роден и живее в София.

Между първи и седми клас учи в “7мо СОУ Св. Св. Седмочисленици”, после завършва Национална Професионална Гимназиа по Полиграфия и Фотография със специалност печатни процеси.

Започва първите си музикални изяви когато е на девет години, в състава на първия момчешки хор в България –  Хора на Софийските Момчета, с диригент проф. Адриана Благоева. Там пее в продължение на 16 години, като първите седем години е част от момчешкия състав, а след това продължава още девет години в младежката формация към хора.

Когато е в 12ти клас, започва индивидуални уроци по поп и джаз пеене при Алис Боварян и постепенно решава да развие хобито си професионално. Кандидатства в консерваторията, където го приемат на третата година. Завършва магистратура със специалност поп и джаз пеене в класа на Алис Боварян. Когато е четвърти курс в консерваторията, решава да се запише за участие във музикалното реалити Music Idol Bulgaria. Стига до края на надпреварата и на големия финал се класира на трето място.

След участието в Мusic Idol, получава покани в най-различни големи телевизионни предавания и шоута. Участва като вокал в бенда на Дани Милев в първият сезон на Dancing Stars Bulgaria (2008г.). След това получава покана да се включи като беквокал в бенда на третия сезон на Music Idol Bulgaria (2009г.). Става част от бенда на музикантиТЕ  в двата сезона на  Шоуто на Иван и Андрей по Нова Телевизия (2009 – 2011г.). Работи с едни от най-добрите музиканти в България.

След съвместната си работа в телевизионни формати, Добрин Векилов – Дони го кани да участва и като вокален педагог в последните три сезона на X Factor Bulgaria по Нова Телевизия. Има многобройни участия в записите на дублираните на български песни към едни от най-известните анимации на големия и малкия екран.