Ивелина Цонева е певица, пианист и студиен артист.

През 2014 година се премества да живее в Лондон, където преподава в редица музикални школи, а през 2019-та завършва магистърска степен със специалност “Изпълнителско изкуство” в “The Institute of Contemporary Music Performance”. 

Ивелина е родена в Стара Загора, България през 1991. Тя започва уроци по пеене, пиано и солфеж на 5-годишна възраст. Завършва Националното училище за музикални и сценични изкуства “Христина Морфова” в града със специалности класическо пеене и пиано. През 2010-та година Ивелина е приета в Националната музикална академия измежду първите 5 от общо 30 изпълнители. Там тя завършва бакалавърска степен по “Поп и джаз пеене” в класа на доц. Алис Боварян.

В студентските си години Ивелина има възможността да работи с именити български композитори като Иван Янков, Александър Бръзицов, Вячеслав Кушев, Росалин Наков, взимайки участие както в записването на албуми с тяхна авторска музика, така и в представянето им пред публика на различни концерти и фестивали.

През лятото на 2003-та година, Ивелина е част от 16-дневно турне във Франция и Италия като солист на детския хор към НУМСИ Стара Загора. Няколко години по-късно, през 2006-та, тя получава специална покана да изнесе 5 самостоятелни концерта в Русия.

През 2008-ма година, тя става лауреат на едногодишна стипендия на Министерство на културата за даровити деца в област “музика”.

Успоредно с обучението си, Ивелина се явява на 7 майсторски класа, както и на редица национални и международни музикални конкурси, където става носител на над 30 отличия.

Ивелина има опит като студиен певец в дублажно студио “Александра Аудио” в София, където записва за филми на Дисни и Пиксар.

В Лондон, Ивелина работи със световно признати артисти и продуценти като “Текнофоник”, Пийт Мейър, (чиито проекти включват песни на Кейти Пери, U2, The Rolling stones, Джак Уайт и др.) Вик Байноу, (участвал в турнетата на Ерик Клептън, Джеймс Браун, Джослин Браун) Андреа Лепори и др. През 2017-та година, в колаборация с продуцента Стела Ронсън, Ивелина записва вокалите към песента “Strange thing called love”.

Тя обича да експериментира като добавя различно звучене върху популярни песни.

След като се завръща в България през 2021, Ивелина се присъединява към екипа на “Highlight Singing Academy”.

Ивелина с удоволствие споделя знанията, уменията и професионалните съвети, които е натрупала през своя 25-годишен опит като музикант. Тя вярва, че ключът към успеха е в стремежа да бъдеш смел, дисциплиниран, упорит и да поставяш предизвикателства пред себе си.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

ИЗПЪЛНЕНИЯ: