Петър Алексиев има над 10 хиляди часа студиен опит като композитор, аранжор и музикален продуцент. Съосновател на музикалния лейбъл “ANP Music Production”. Съосновател на музикалния проект “The KHANS”.

Завършва паралелно две висши образования – Композиция (магистърска степен) и Тонрежисура (бакалавърска степен) в Национална музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“, гр. София.

В ученическите си години Петър многократно печели национални и международни конкурси по класическо пиано, като 5  години е сред най-талантливите деца на България във Фондация „Димитър Бербатов“, а в студентските си години редовно печели Гран при-та и призови награди от много национални и международни форуми за композиция и аранжимент

Петър работи с едни от най-добрите гласове и инструменталисти в България, има подчертан афинитет към българския фолклор, симфоничните оркестрации и вокалните аранжименти. 

Участва като композитор и аранжор в телевизионните формати: „България търси талант”, “X factor” и „Шоуто на Слави“. Именно през 2016г. в „Игра на хорове“ композиторът създава вокалния аранжимент на „Назад, назад, моме Калино“ за Вокален ансамбъл „Фортисимо“,  с чиито аранжимент в репертоара си те стават носители на Гран при на Нациите на Хоровите игри в Рига, Латвия (2017). 

През 2016 година Националната музикална академия избира Петър да представи България на престижния международен фестивал за филмова музика в Обан, Марсилия, където между представителите на музикалните академии от Франция, Холандия, Белгия, Полша, Чехия и Русия композиторът отново доказва класата си и е над всички.            

Същата година Петър  участва като пианист и аранжор в албума на Деси Добрева и Дейв Йънг (2 пъти номиниран за Грами) – “In the Light”. 

През 2017 година Алексиев композира химнът на Фондация „Димитър Бербатов“ и е музикален продуцент на цялата музикална програма, изпълнена пред 40 хиляди души на Националния стадион „Васил Левски“ в мача на звездите “All Stars” 2017 и предавана на няколко континента. 

През 2017 година Петър е и музикален ко-продуцент на щрайха в церемонията за откриването на „Формула 1“  – “2017 Abu Dhaby Grand Prix”, Oбединени арабски емирства.

 През 2017 година Петър Алексиев печели Първо място и Награда на публиката в Националния конкурс за нова песен „Бургас и морето“ с песента „Имам във сърцето си море“ по текст на Ивайло Вълчев, аранжимент – Петър Алексиев и Алекс Нушев и изпълнение –  Вокален ансамбъл „Фортисимо“, с което се превръща в най-младия композитор и аранжор със Златен дубъл в историята на фестивала. През 2021 година същият екип отново печели двете първи награди с песента „Заклинание“

През 2017 година аранжименти на Петър Алексиев звучат в Концертгебау, Амстердам – концертната зала е в топ3 на залите с най-добра акустика в света.

През същата година Петър представя България като пианист в честването на Деня на народните будители в Европейския парламент, Брюксел.  

През 2018 година Петър създава първата си симфонична оркестрация за Холивуд  

През 2019 година Петър Алексиев и Атанас Борисов (саунд дизайнер и DJ) дебютират с проекта “The KHANS“. В синглите „Freedom” (2019), “Burning Time” (2020), “Lose Yourself” (2020) и „Fight” (2021) ясно се отличава мощната комбинация от внушителни бас линии, виртуозни оркестрации и етно елементи.  Силно впечатление правят вокалите на Кристина Дончева и Гергана Димитрова – Белонога (солист на Мистерията на Българските гласове), цигулката на Краси Джамбазов – KRASSIE D (бивша първа цигулка на Португалия и концертмайстор на Лисабонската филхармония), превъплъщенията на Асен Блатечки, Йоанна Темелкова и Алек Алексиев. Проектът има за цел да представи силата на българския дух в световен мащаб.

СОЦИАЛНИ МРЕЖИ:

INSTAGRAM

YOUTUBE

ИЗПЪЛНЕНИЯ: